д-р Снежана Атанасова (член и председател на УС)

Д-р Снежана Атанасова е собственик на дерматологичен център “Д-р Снежана Атанасова” – лечебно заведение, което предлага строго специализирани медицински услуги в областта на дерматологията, венерологията, естетичната медицина и медицинската козметика.
Образование и квалификация:
1992-1998 – следване и дипломиране в Държавен медицински университет Курск, Русия
1998-1999 – специализация в областен кожновенерически диспансер към медицински университет Курск
1999-2000 – работила като дерматовенеролог в Кожновенерически диспансер гр. Железногорск, Курска област, Русия
2001-2005 – следване и дипломиране по Медицина в Еберхард – Карл Университет Тюбинген, Германия
2008-2011 – клинична ординатура в кожна клиника към Медицински Университет, гр. Пловдив
2012 – придобиване на специалност дерматовенеролог
(… още)


д-р Катя Паскова (член на УС)

Д-р Катя Паскова е сред първите дерматолози у нас, поставили началото на естетичната дерматология такава, каквато я познаваме днес. Професионалният си път започва непосредствено след 1989г., когато завършва медицина в гр. Пловдив. Започва работа като педиатър, но практикува едва 8 месеца. Взима решение да последва голямото си желание да се занимава с дерматология. Благодарение на това започва практика по специализацията си в Трета градска болница в София, където работи близо 8 години.

С опита, който д-р Паскова е натрупала през годините, в началото на новото хилядолетие създава свой бранд с името „Дерма Вита“.

(… още)


д-р Росица Денчева, д.м. (член на УС)

Завършва медицина през 1996 година в МУ-София. Има призната специалност по „Дерматология и венерология” от 2001 г. и защитена дисертация на тема: „Сифилис и бременност” през 2002 г.
Професионални интереси:
Полово-предавани инфекции – диагностика и лечение на полово-предавани инфекции, разработване на програми за профилактика на полово-предавани инфекции
Естетична дерматология – коригиране на белези на стареене чрез инжектиране на ботулинов токсин, временни попълващи средства (хиалуронова киселина, PLLA, CaHA, PoCA), мезотерапия, прилагане на лазери за естетични цели
Детска дерматология – диагностика и лечение на дерматологични проблеми при новородени и деца

(… още)


д-р Антоанета Йорданова

Завършва Медицински Университет – Варна през 1992 г., през 1993 г. е зачислена като специализант към Катедрата по кожни и венерически болести на същия университет, а през 1996 г. придобива специалност „Дерматология и венерология” в Медицинска Академия – София.

Д-р Антоанета Йорданова има над 20 публикации в български и чуждестранни научни издания, както и участия в 11 клинични проучвания за изпитване на нови медикаменти при лечението на различни дерматологични заболявания (…още)

 

 


д-р Ася Данчева

Завърших медицина през 1993 година.
Специализирах дерматология и венерология в Кожна клиника на Медицинска академия София и Градски кожно венерологичен диспансер София.
Придобих специалност по дерматология и венерология през 1997 г.
През 2005 година завърших и магистратура ЗДРАВЕН МЕНИДЖМЪНТ.
От 1995 г. и до сега работя в Центъра за кожно-венерически заболявания София град.
От 2016 година съм Управител на ЦКВЗ ЕООД София.
От 2000 година работя и в областта на естетичната дерматология.

(… още)


д-р Валерия Дингилева

Д-р Валерия Дингилева завършва Медицински Университет в София. Има специалност по дерматология и венерология.
Работила е като дерматолог в 14-то ДКЦ гр София.

От 2003 година работи в областта на естетичната медицина.
Обучавала се е в Бейрут за поставяне на филари и ботулинов токсин през 2005 год

Има курсове за филъри, ботулинов токсин, мезотерапия и химически пилинги в Париж през 2007 год, курс за PDO конци в София 2012 год, провела е обучение за поставяне на мезоконци в Дубай през 2013 год.

Д-р Валерия Дингилева периодично присъства на мастер класовете и световните конгреси в областта на естетичната медицина. Работила е в естетични клиники Skin Line, Derma Line, Derma pro. От 2015 год работи в New Look Aesthetic Clinic. (… още)

 


д-р Весела Райкова

Д-р Весела Райкова, дмн, е лекар с две медицински специалности – Микробиология и Кожни и венерически заболявания. Завършила е Медицина през 2002г. в Медицински Университет-София.

Понастоящем е доцент към Катедра Медицинска Микробиология и завеждащ лаборатория по полово предавани болести. Има значителен опит в работата с дермални филъри, ботулинов токсин, лазери и други светлинни източници, мезотерапия, химични пилинги, микронидълинг, мезоконци и криотерапия, натрупан в практиката и при участието ѝ в голям брой сертифицирани курсове в страната и чужбина, изнесени от водещи специалисти в областта на естетичната дерматология.

 

 


 

д-р Виолета Янева

Д-р Виолета Янева е специалист дерматовенеролог, естетична медицина и практическа дерматология.

Продължава своята квалификация с редовно участие в семинари, конгреси, конференции и курсове за обучение.

Член е на:

Български Лекарски Съюз;
Българско Дерматологично Дружество;
Дружество Естетична Дерматология;
Сдружение на частнопрактикуващите дерматолози в България. (…още)


д-р Георги Томов

Специалист кожни и венерични болести,естетична дерматология и лазерна медицина.

Член съм на Европейската академия по дерматология и венерология,на Американската академия по дерматология и на Българското дерматологично дружество.

Имам дългогодишен професионален опит в диагностицирането и лекуването на всякакви кожни и венерологични проблеми.

Всяка година посещавам европейски и световни форуми и конгреси както по клинична така и по естетична дерматология,за да мога да усвоявам всички новости в техниките на прилагане на различните естетични продукти,както и съвременните тенденции в естетичната дерматология.

Притежавам множество сертификати от участие в курсове и специализации за работа с лазери и IPL, дермални филъри, мезотерапия, химични пилинги и ботулинов токсин.

Практикувам както класическа дерматология,така и естетична дерматология с фокус върху антиейджинг процедурите,така също и медицински лазерни процедури с най-съвременната фраксел-лазерна технология за премахване на белези от акне,пигментации и подмладяване на кожата,както и както и с най-новия и иновативен лазер– при който иновацията е в миксирането на два лазерни лъча-Александритен и Nd:YAG в един общ лъч с което се намаляьва риска от увреждане на околните тъкани и се увеличава многократно ефективността.Признат е като революционен и като златен стандарт в областта на трайната и безболезнена епилация,подмладяването на кожата,премахването на разширени съдове,лечение на розацея,лечение на гъбички по ноктите и премахване на пигментации не само в Европа,но и в Америка и в Австралия-Duetto MT EVO.


 

Д-р Даниела Аргирова

Д-р Даниела Аргирова е дерматолог и педиатър в МЦ 1 Асеновград ЕООД и Дерматологичен Център Д-р Д. Аргирова Clinical&Aesthetic dermatology. Дипломира се през 1988 г. в МУ Пловдив. Има две защитени специалности – Педиатрия през 1997г. и Дерматология и Венерология през 2005г. Работи в сферата на клиничната и детска Дерматология, Педиатрия и Естетична дерматология. Посещава ежегодно Европейски конференции конгреси и Естетични тренинги и обучения. Притежава сертификати за извършване на различни естетични процедури и манипулации – ботокс, филъри, мезотерапии, лазер терапия.

(… още)

 


Доц. д-р Даниела Грозева

Доц. Д-р Даниела Грозева, дм завършва медицина през 2006 г. в Медицински Университет – София. Има призната специалност по Дерматология и венерология от декември 2012 год. Има защитена образователна и научна степен ДОКТОР по кожни и венерически болести в областта на атопичния дерматит.

Член е на Български Лекарски Съюз (БЛС), Българското Дерматологично Дружество (БДД), член на Европейската Академия по Дерматология и Венерология (EADV). Има признати сертификати в областта на Естетичната дерматология за химичен пилинг, поставяне на ботокс, поставяне на филъри с хиалуронова киселина, мезотерапия.  Има над 40 участия в български и световни конгреси и форуми.  Има десетки научни публикации.

Специализирала в Мелбърн, Австралия. Носител на Michael Hornstein Memorial Scholarship на Европейската Академия по Дерматология и Венерология (ЕADV) за 2011 год. От 2007 год. работи в областта на Естетичната дерматология и медицинската козметика. От февруари 2013 год. e асистент към Факултет “Обществено здраве и здравни грижи”, Русенски университет “Ангел Кънчев”. От юни 2013 год. Главен асистент към Факултет “Обществено здраве и здравни грижи”, Русенски университет “Ангел Кънчев”. От ноември 2015 год е Доцент във Факултет “Обществено здраве и здравни грижи” в Русенски университет “Ангел Кънчев”, където е преподавател в 3 дисциплини на акушерки и медицински сестри.


д-р Диляна Кенолова

д-р Диляна Кенолова е специалист-дерматолог. Освен специалност по медицина, кожни и венерически заболявания, д-р Диляна Кенолова е преминала сертифицирани курсове по мезотерапия, химически пилинг, поставяне на Ботокс, и дермални импланти – филъри.

Д-р Диляна Кенолова участва активно в регионални тематични форуми, национални конгреси, както и в международни симпозиуми, организирани от Европейската Академия по Дерматология и Венерология. Целта на тези участия е придобиване на нови знания и техники, усъвършенстване на съществуващите и създаване на качествено нов подход в терапията на дерматозите, както и прилагането на иновативни решения в областта на естетичната дерматология.

(…още)


д-р Десислава Бъклова

Специалист кожни и венерични болести и естетична дерматология.

Извършвам прегледи и консултации по всякакви дерматологични проблеми и заболявания.
Имам дългогодишен професионален опит в диагностицирането и лекуването на всякакви кожни и венерологични проблеми.

От дълго време се занимавам с естетична дерматология с цел да подпомогна предотвратяването на първите белези на стареене на кожата или да коригирам вече появилите се симптоми на стареене като бръчки,отпускане на кожата,загуба на блясък,свежест и еластичност.

Всяка година посещавам европейски и световни форуми и конгреси както по клинична така и по естетична дерматология,за да мога да усвоявам всички новости в техниките на прилагане на различните естетични продукти,както и съвременните тенденции в естетичната дерматология.

Притежавам множество сертификати от участие в курсове и специализации за работа с лазери и IPL, дермални филъри, мезотерапия, химични пилинги и ботулинов токсин.
Практикувам както класическа дерматология,така и естетична дерматология с фокус върху антиейджинг процедурите,така също и медицински лазерни процедури с най-новия и иновативен лазер – при който иновацията е в миксирането на два лазерни лъча-Александритен и Nd:YAG в един общ лъч с което се намаляьва риска от увреждане на околните тъкани и се увеличава многократно ефективността.Признат е като революционен и като златен стандарт в областта на трайната и безболезнена епилация,подмладяването на кожата,премахването на разширени съдове,лечение на розацея,лечение на гъбички по ноктите и премахване на пигментации не само в Европа,но и в Америка и в Австралия-Duetto MT EVO,както и лазерът на Syneron- чрез неговата уникална Elos технология,могат да се лекуват проблеми като розацея,пигментации,да се извършва неоперативен радиочестотен лифтинг и трайна,безболезнена фотоепилация.

Това към което се стремя за моите пациенти е да им предоставя цялостна програма за грижа за кожата,така че те да се чувстват достатъчно красиви и със самочувствие,както и да диагностицирам и лекувам правилно появил се кожен проблем.


д-р Дончо Етугов

Завършва Френската Езикова Гимназия, след което продължава обучението си в Медицинския Факултет на Медицински Университет – гр. София. Завършва медицина през 1996 г.
От 1999 г. е асистент по кожни и венерически болести в Катедрата по Дерматология и Венерология на Медицински Университет – София. Понастоящем е главен асистент.
ИНТЕРЕСИ В ОБЛАСТТА НА ДЕРМАТОЛОГИЯТА:
Кожни тумори и тяхното оперативно лечение с оптимален естетичен резултат. Дерматоалергология, Флебология и съдови дерматози- трудно зарастващи рани и тяхното лечение.
Естетична медицина и пластична дерматология- естетични корекции, подмладяващи процедури /ботокс, запълване на бръчки, ремоделиране на лицето посредством възстановяване на загубени лицеви обеми, лазерно и фотоподмладяване/.

(… още)


д-р Ива Панайотова-Маровска

Д-р Ива Панайотова-Маровска завършва медицина през 2003г. в Медицински университет гр. Пловдив. В работата си следва основния принцип в медицинската професия – “Primum non nocere“, което означава “Преди всичко не вреди“.

Трудов стаж и професионална квалификация:

2004г. Лекар в Център по неотложна медицинска помощ.
2005г. Лекар към ВО в МБАЛ Асеновград.
2008г.-2012г. специализиращ лекар към Катедра по Дерматология и венерология в Кожна клиника на МУ-Пловдив.
2012г.-януари 2018 г. лекар в Дерматологична клиника Медидерма Пловдив.
2015г. Диплома за придобита специалност по дерматология и венерология.
2015г. Лекар в център за Клинични проучвания на биологични препарати за лечение на псориазис.
2017 Лекар-специалист по Дерматовенерология в ДКЦ 7 Пловдив. (…още)


 д-р Иван Литов  

Д-р Иван Литов e дерматолог, работещ в областта на дерматохирургията и естетичната дерматология.
Д-р Литов завършва медицина в Медицински Университет – Пловдив през 1995г. Започва работа като лекар в Спешна медицинска помощ, а след това в продължение на шест години е началник на медицинската служба във военно поделение. Започва специализация „Дерматология и венерология” във Военномедицинска академия – София през 2002 и придобива специалност през 2006 г. От 2004 до 2014 г. работи като дерматолог в клиниката по дерматология и венерология към Военномедицинска академия, а от 2007 до 2014 г. е началник на отделението по дерматохирургия в същата клиника. От 2014г. започва частна практика.

Има голям опит в областта на дерматохирургията и естетичната дерматология благодарение на професионалния си стаж и множеството курсове по дерматохирургия, лазертерапия, криотерапия, естетична дерматология и дерматоскопия.

Професионален акцент:
– дерматохирургия – премахване на доброкачествени и злокачествени кожни тумори, папиломатозни образувания и кистични формации, корекция на несвършенства и белези по кожата, посредством всички възможни хирургични техники (оперативни, лазерни, електро и криотерапия).


д-р Ирина Шаркова

Д-р Ирина Шаркова завършва медицина в Медицински Университет – София с грамота за отличен успех. В периода 2013-2017г. специализира дерматология и венерология във ВМА-София. През 2017г. защитава специалност дерматология и венерология.

През 2018г. основава V Derm – клиника по естетична дерматология и трансплантация на коса с д-р Евгени Шарков – пластичен хирург. Към момента е лекар дерматолог в кожна клиника ВМА. Работи в сферата на естетичната и клиничната дерматология – поставяне на филъри, ботокс, мезотерапия, безоперативен лазерен лифтинг, пилинг.

Ежегодно взема участие в международни конгреси по естетична и клинична дерматология.
Провела е редица обучения за работа с филъри и ботулинов токсин. Има сертификати за практическо и теоретично обучение за работа с лазерни системи. Член е на EADV и БДД.


д-р Камелия Кирчева

Д-р Камелия Кирчева е специалист по кожни болести и венерология. Освен прегледи, диагностика и провеждане на лечение на кожни болести, извършва медицински услуги и процедури в областта на естетичната дерматология:

Химични пилинги;
Лазерни пилинги;
Диамантено микродермабразио;
Мезотерапии;
Дермални филъри;
Ботокс;
Тредлифтинг;
Лазерно премахване на кожни образувания;
Апаратни процедури с лифтинг ефект, трайна епилация, премахване на белези след акне, пигментни петна и други. (…още)


д-р Константинос Пагидас

Д-р Константинос Пагидас е завършил Медицински университет в София през 2006 г. След това специализира в катедра по дерматология, венерология и алергология във ВМА.

Докторант е по лечение на хипер и хипо пигментации с лазерни процедури и работи в клиника ViA-Medica от 2013 г. до сега.

Завършил е специализация по пигментации и премахването им с CO2 лазер, други лазери, както и с локални средства.
Понастоящем е собственик и дерматолог в най-новата клиника за дерматология и естетика Derma-Act.
(…още)

 

 


д-р Мадлен Кокева

Д-р Мадлен Кокева е завършила специалност „Медицина” в Медицинска Академия, София. Специализирала е „Дерматология и венерология” в Катедра по дерматология на Медицинска академия, както и „Социална медицина и организация в здравеопазването”, специализация по „Естетична медицина (лифтинг)” в Москва при проф. Марлен Суламанидзе, мастер курс в Париж по “Приложение на ботулиновия токсин в дерматологията и естетичната медицина”, специализация по „Химически пилинги и филъри” при проф. Уго Картие, почетен професор на Френската дерматологична асоциация и много обучения за работа с професионални продукти и апаратура.

Професионалната си компетентност д-р Кокева обогатява непрекъснато със специализации и курсове по естетична медицина, сред които са специализация по филъри, мезотерапия и химически пилинги при проф. Обаджи в Бейрут (Ливан), специализация по естетична медицина в Бостън (САЩ).

В екипа си в Magic line, д-р Мадлен Кокева е привлякла доказани професионалисти, добре информирани за всички актуални тенденции и открития в областта на естетична медицина, които избират за своите клиенти само доказано ефективни и безопасни дерматологични процедури (…още)


д-р Мария Генова

Д-р Мария Генова завършва Медицина в МУ Пловдив през 2001г.

През 2013г. се дипломира със специалност Кожни и венерически болести в МУ Пловдив.

От 2013г. до момента работи като лекар -ординатор дерматовенеролог в МБАЛ Пазарджик.

От 2008г. до 2014г. работи като лекар в лазерно студио град Пловдив. Има опит и сертификат за работа с Nd Yag, Александрит и СО2 лазер.

 


д-р Мая Тачева

Завършва медицина през 1989 г. в Медицинска академия – София. През 1998 г. придобива специалност „Кожни и венерически болести” в Университетска кожна клиника на Медицинска академия София.
Член на Българското дерматологично дружество.
Член на Европейската академия по дерматология и венерология – EADV.

Квалификации:

2001 г. – Diploma M.D. forte Glycolic peeling.
2002 г., Ерланген, Германия – Сертификат за работа с диоден лазер и СО2 лазерни системи.

 (…още)


д-р Милена Зъбова

Д-р Милена Зъбова завършва медицина през 2001г. в Медицински университет гр. Пловдив.

Специализира и придобива специалност по дерматовенерология в Клиника по кожни и венерически болести към Медицински университет гр. Пловдив.

Членува в “Сдружение частнопрактикуващи дерматовенеролози”“Дружество по Естетична Дерматология”БЛС“Българско дерматологично дружество”.

(… още)


проф. д-р Мирослава Кадурина, д.м.н

Образование:

1979 – немска езикова гимназия;
1979 – 1984 – медицина, Медицинска академия – София;
1990 – придобита специалност по “Дерматология и венерология”;
2004 – придобита научна степен “Доктор” – тема на дисертационния труд: “Acne- патогенетични, клинични и терапевтични аспекти”; 2005 – образователна степен – “Доцент”;
2013 – придобита научна степен “Доктор на медицинските науки” – тема на дисертационния труд: “ Биологични продукти при лечение на Psoriasis vulgaris – терапевтични, хистологични и имунохистохимични аспекти”
2013 – научно звание “Професор”.
2015 – Професор към Департамент по Дерматология в “University Guglielmo Marconi, Rome (… още)


д-р Маруф Баниата

Д-р Маруф Баниата следва медицина от 1979 до 1986 година във ВМИ Пловдив. Работил е в кралската военна болница в Йордания 4 години, както и на свободна практика.

Завършва специализация за кожен лекар в България във ВМИ Пловдив. Има магистратура по здравен мениджмънт. Работи в кожно-естетичен център infinity в Йордания.

 

 

 


Проф. д-р Мери Ганчева         

Професионален опит:

2016г. – до момента – ръководител на сектор Дерматология и венерология към ДКЦ Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център.

2013г. – 2016г. – ръководител на сектор Дерматология и венерология към ДКЦ Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център.

От 2007г. до момента – Институт по Експериментална морфология и патология към БАН, София

1999г. – 2007г. – Главен асистент в Кожна клиника, Медицинска академия, София

1994г. – 1999г. – Старши асистент в Кожна клиника, Медицинска академия, София

1989г. – 1994г. – Асистент в Кожна клиника, Медицинска Академия, София

1988г. – 1989г. – Ординатор в кардиологично отделение, Районна болница, Ботевград

Образование:

2018г. – придобива академично звание Професор

2007г. – придобива академично звание Доцент

2006г. – придобита правоспособност за работа с диагностична рентгенова апаратура, ниво 1 и апаратура за ултразвукова диагностика

2001г. – Придобива степен “Доктор” с дисертация “Клинико-лабораторни и дерматологични аспекти на атифосфолипиден синдром”

1996г. – 1997г. – Специализация по дерматология и имунология в Instituto Dermatopatico Dell Immacolata, Рим, Италия

1994г. – Придобива специалност Кожни и венерически болести

1987г. – Придобива специалност Лекар, Медицинска академия, София

Чужди езици:

Английски и руски език.

ЧЛЕНСТВО В НАУЧНИ ДРУЖЕСТВА:

 • – Член на Борда на Европейската асоциация по кожен лупус еритематозус
 • – Член на Европейската академия по дерматология и венерология
 • – Член на Научния съвет на Института по експериментална морфология, патология и антропология с Музей – БАН, София
 • – Член на Федерацията по експериментална морфология
 • – Член на УС на Българско дерматологично дружество
 • – Член на Българско анатомично дружество
 • – Член на редакционни колегии на научни списания в областта на Дерматологията, Експерименталната морфология и Патология
 • – Член на Асоциация на естетичните дерматолози в България – АЕДБ

КЛИНИЧНИ ИНТЕРЕСИ:

 • – Естетична дерматология
 • – Детска дерматология
 • – Атопичен дерматит
 • – Васкулит
 • – Автоимунни заболявания
 • – Онко дерматология
 • – Псориазис
 • – Акне
 • – Фотодерматози

Д-р Нора Буеши

Д-р Нора Буеши, в дерматологичната си практика се ангажира с постигане и поддържане на здравето, младостта и сияйността на кожата на своите пациенти. Един от най-известните млади и обещаващи дерматолози в страната.

Д-р Буеши притежава онази рядка харизма, която те кара да се почувстваш в сигурни ръце още при първи контакт с нея. С творчески замах, професионализъм и прецизност съумява точно да фокусира баланса между индивидуалните Ви нужди и тяхната медицинска проекция!

Надгражда непрекъснато своята професионална квалификация.

(… още)

 


Д-р Наталия Боянова

Завършва медицина в Медицинска академия – София през1989 г. Придобива специалност по кожни и венерически заболявания през 1992 г. От 1989 до 2002 е лекар ординатор  и началник отделение в Областен диспансер за кожни и венерически заболявания – Шумен.

 От 2002 г. до 2015г. е началник отделение в Клиниката по дерматология и венерология към ВМА – София.

От 2015 г. започва самостоятелна дерматологична практика.

Д-р Боянова има ежегодни участия с постери, презентации и рядко наблюдавани клинични случаи в конгресите на Европейската Академия по дерматология и венерология  (EADV), Световните конгреси по дерматология и венерология (WCD) и форумите на Българското дерматологично дружество, международни курсове по дерматоскопия, лазертерапия, фототерапия, филъри и ботулинов токсин към EADV и WCD.

Курсове и специализации:

2003-2016 – Ежегодни участия в конгресите на Европейската Академия по дерматология и венерология  (EADV), Световните конгреси по дерматология и венерология (WCD) и форумите на Българското дерматологично дружество

2003-2016 – Практически курсове по лазертерапия, филъри, мезотерапия, криотерапия 

2005 –2016   Участие в конгресите по естетична дерматология :

           – IMCAS – International Master Course on Aging Skin, Париж, Франция

           – EMAA – European Masters in Anti-Aging Medicine – Париж, Франция

           – Anti – Aging Medicine World Congress & Medispa, Монако, Монте Карло

               Wosiam!!! Moskow

2008-2016 – Международни курсове по дерматоскопия, лазертерапия, фототерапия, филъри и ботулинов токсин към EADV и WCD

2013 – Курс по практическо приложение на ботулинов токсин и ново поколение филъри – Allergan (USA), Болница „Шарите”, Берлин, Германия

2013 ,2016 – Практически курс за прилагане на нов дермален филър “Ellance” за оформяне на лицев контур и подмладяване на ръце, София

2009-2014 – Организатор и демонстратор в ежегодните Летни Академии по практична дерматология – ВМА- София

2014 – Практическо приложение на дермален филър “Ellance” и лифтинг конци – Silhouette soft, Sinclair, Институт по пластична хирургия “Хавиер Де Бенито”, Барселона, Испания

2015 – Практически курс по анатомия на лице – Кралската академия по пластична хирургия, Лондон, Великобритания

2015-2016 практическо приложение на ново поколение филъри – Allergan (USA), Прага

Печели първо място в годишната класация на Българската асоциация за закрила на пациентите за най-предпочитан лекар във ВМА за 2011 г.  Др. Боянова е посочена от своите колеги за един от най-добрите дерматолози в класацията Best Doctors на Дарик радио.

 Др. Боянова извършва  консултации  в областа на общата  и детската дерматология и естетична медицина.


д-р Нели Апостолова

Д-р Нели Апостолова е дерматогог с над 20 год. практика по специалността и има множество обучения в България и чужбина.

Д-р Апостолова специализира дерматология и венерология и пралтиката й включва възрастни, деца и новородени.  Има утвърден опит в лечението на атопичен дерматит, розацея, екземи и други дерматози.

От 10 год. д-р Апостолова практикува естетична медицина: попълване на бръчки с хилоронова киселина (естествен продукт на кожата), мезотерапия с витаминен коктейл, пилинг процедури и други.  През 2010 д-р Апостолова представи в България революционна система за подмладяване разработена в USA – SELPHYL® PRFM (плазмотерапия).

(… още)


 д-р Петрана Каляшева

Д-р Петрана Каляшева завършва медицина през 1994 година в Медицинска Академия, София. През януари 1995 година постъпва на работа в Център за кожно-венерологични заболявания в София-град и София-област като лекар-дермато-венеролог и завежда кабинет “Болести предавани по полов път” в същото лечебно заведение до 2014г.

През 2000 година придобива специалност по дерматология и венерология. През 2002 година започва да се занимава и с естетична дерматология. Взимала е участие в много национални и международни дерматологични форуми, участва в редица международни програми за лечение и превенция на полово предавани болести.

През 2013 д-р Каляшева участва в основаването на частен медицински център “Дерма София”. Основната цел на медицинското заведение е да осигурява висококвалифицирани медицински услуги в областта на дерматологията, болестите предавани по полов път и естетичната дерматология. (…още)


д-р Светлана Гоцева

Д-р Светлана Гоцева завършва медицина през 1992 г. в Медицински университет гр. София. Работи 4 години като ординатор в Клиниката по дерматология и венерология, Александровска болница. През 1999 г. придобива специалност по Дерматология и венерология. От 1999г. работи като специалист дерматовенеролог в частна клиника.

Има интерес в областта на естетичната дерматология и дерматоскопията. Освен специалност по медицина – кожни и венерически заболявания, д-р Гоцева е преминала сертифицирани курсове по мезотерапия, поставяне на ботокс и хиалуронови филъри.

Взема участие в национални конгреси и форуми в областта на дерматологията и естетичната медицина, както и в международни симпозиуми на Европейската академия по дерматология и венерология (EADV). Член е на EADV, IUSTI (International Union against secually transmitted diseases) и на International Dermatoscopy Society. (още…)


проф. д-р Снежина Василева

Проф. Снежина Василева е професор към катедрата по Дерматология и венерология към Медицински Факултет, МУ-София и Клиниката по кожни и венерически болести, Университетска болница “Александровска”, София. Тя завежда направлението по автоимунни заболявания на кожата и имунологичната лаборатория към клиниката.

Родена е в гр. Варна, където завършва медицина във Висшия Медицински Институт през 1978 г. В продължение на три години работи по разпределение като лекар-ординатор в Кожно отделение, Окръжна болница – Търговище. От 1981 е редовен аспирант в Катедрата по дерматология, ВМИ Варна. През 1984 г. защитава кандидатска дисертация на тема “Имунологични проучвания при болни с псориазис преди и след морелечение”, а година по-късно придобива специалност по кожни и венерически болести. През 1985 г. спечелва конкурс и назначена за научен сътрудник, а по-късно главен асистент в Катедрата по дерматология, МФ София. През 2004г. е избрана за доцент, а от 2016 г. е професор към МУ София.

Специализира имунодерматология във Франция и работи като Аttaché étranger в Болницата Сен-Луи в Париж (1992-1993г.).

Член е на Управителния съвет на Българското Дерматологично Дружество (БДД), на Европейската Академия по Дерматология и Венерология (EADV), на борда на International Academy of Cosmetic Dermatology (IACD) и на редакционните колегии на дерматологични периодични списания в чужбина и у нас. Член е на Работната група по Булозни дерматози към EADV и на International Blistering Diseases Consensus group.

Носител е на наградата „Проф. Константин Чилов” на Медицински факултет при Медицински Университет-София и на наградата „Богомил Берон” на БДД.

Участва в международни научни проекти по проблемите на автоимунните булозни дерматози. Автор и съавтор е на над 160 статии в международни и български периодични издания и над 400 участия в конгреси и конференции в чужбина и България, с личен импакт фактор 29,26 и над 800 цитирания в световната дерматологична литература. Има участия в 25 монографии и учебници, предимно в чужбина. Главен редактор е на 2 монографии в САЩ. Поканен лектор е на Американската Академия по Дерматология и ЕАДВ.

Основни научни интереси – булозни дерматози, съединително-тъканни заболявания на кожата, лекарствени дерматози, псориазис и други инфламаторни дерматози, акне, розацея, инфекциозни дерматози.

 


д-р Стиляна Трендафилова

Д-р Стиляна Трендафилова завършва Медицински университет “Д-р Параскев Стоянов”, гр. Варна през 2011г.

От 2012г. до 2016 г. специализира в Клиника по дерматология, венерология и алергология във ВМА, София. Работи в сферата на клиничната и естетична дерматология, като посещава всички ежегодни европейски конференции в областта.

Има сертификати за практическо обучение за работа с лазери, поставяне на филъри и ботулинов токсин, и за извършване на различни естетични манипулации. (още…)

 

 


д-р Христина Хайдудова

Д-р Христина Викторова Хайдудова е специалист по Дерматология и Венерология, Началник лаборатория за изследване на сифилис и други полово предавани инфекции в Клиниката по Дерматология и Венерология при УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ ЕАД, гр. Плевен. Асистент-преподавател по дерматология и лазери в дерматологията в Медицински колеж при МУ-Плевен, специалност “Медицинска козметика”. Собственик и управител на Haydudova Aesthetic Center, гр. Плевен. (още…)

 

 

 


д-р Янита Михайлова

Д-р Янита Михайлова е завършила Медицинска академия в град Варна, след което работи в Спешна помощ.

Първият курс по Таласотерапия в “Бюти Академии- Таласо” през 1998 г., провокира интереса й към естетичната медицина.

Холистичният подход към човека, обединението на вътрешното усещане и външната проява на здравето и красотата са й приоритет и до днес. Следват многобройни обучения- първите химични пилинги в България, дермабразио, склеротерапия, криотерапия, електрокоагулация и други. (още…)